Over ons

Een gecertificeerde docent

De docent

Een cursus moet inhoudelijk goed zijn. Dat kan alleen als de docent weet wat deze doet. Een NBV-cursus bijenhouden staat voor kwaliteit. Wij ook. Daarom is onze docent een gecertificeerd docent bijenleer, gekoppeld aan een vereniging van de NBV. 

 

Docent Albert Koopman

Albert Koopman

Albert is de docent van onze cursussen. Hij geeft de theorielessen en de praktijklessen. De theorie is volgens de NBV-normen, maar aangevuld door Albert. Vanaf 2021 is het theoretische aanbod als compleet online e-learningplatform beschikbaar. Albert heeft hiervoor alle informatie van de cursus omgezet naar complete online lessen. Omdat hij van mening is dat een cursus niet compleet is zonder praktijk, is de online theorie niet alleenstaand. Praktijk is altijd nog noodzakelijk om echt te voelen wat bijen zijn en doen. Deze e-learning versie is in eerste instantie gemaakt voor de vereniging waar Albert lesgeeft, maar omdat er van andere verenigingen interesse werd geuit, is deze e-learning omgezet naar een neutrale versie.

Waarom deze cursus?

Ook wij zijn gekoppeld aan een NBV-bijenvereniging. Onze docent wil al jaren iets digitaals en nu het samenkomen nog niet altijd kan, wordt het tijd voor een online-theoriedeel. Omdat wij graag alles delen met andere imkers, hebben wij het zo ingericht dat andere verenigingen hier ook van gebruik kunnen maken. Daarom een neutrale uitstraling en vele mogelijkheden voor docenten om alles zelf te volgen. Wij willen geen cursisten afpakken en dus voeren verenigingen hun eigen cursisten in en houden ze dus ook deze eigen cursisten bij de eigen vereniging. Wij bieden geen NBV-lidmaatschap en daarnaast moeten de verenigingen zelf nog de praktijk bieden en de eindtoets. Bekijk alle informatie op cursuspagina’s.

De cursussen

Op dit moment hebben we alleen nog de Basiscursus Bijenhouden online staan. In de toekomst hopen we dit te kunnen uitbreiden. Zo hopen we straks voor beginners en gevorderden een aanbod te hebben.

Bekijk ook ons educatiemateriaal

Scroll naar top