Online Hulp

Klik op de play-knop en op de pijltjesknop in het filmpje om een volledig scherm te openen.

Uitleg gebruik cursus

Voor cursisten en groepsleiders

Uitleg profiel en forum

Voor cursisten en groepsleiders

Uitleg Waar is mijn certificaat?

Na afronden van de e-learning

Uitleg aankoop groepen

Uitleg groepen/verenigingen

Uitleg resultaten groepen

Extra uitleg forum groepsleiders

Versneld cursisten toevoegen als groepsleider

Groepsleiders voeren de eigen cursisten in. Zie ook het filmpje ‘Uitleg groepen/verenigingen’. Bij grote groepen is het makkelijker om dit met een CSV-bestand te down. Snap je hoe dit werkt in Excel? Klik dan bij ‘toevoegen gebruikers’ op ‘upload gebruikers’. daar kun je een voorbeeld downloaden. Te lastig? Doe het dan via de tabel 1 voor 1. Net zo makkelijk.

Mogelijke problemen en oplossingen

Log in met de inloggegevens waarmee de groep is aangemaakt. Ga dan naar de winkel en kies de groepsaankoop van de cursus die je eerder hebt aangeschaft. Je ziet nu bij de groepsnaam al de naam van jouw groep staan. Je kunt nu extra plaatsen bijkopen. Let op! Minimaal 5 plaatsen per aankoop. Wil je 1 tot 5 plekken extra bijkopen, neem dan contact op met de webbeheerder. Vermeld duidelijk jouw naam en groepsgegevens. Deze helpt je zo spoedig mogelijk.

Als je een fout hebt gemaakt bij het invoeren van cursisten, kun je op verwijderen klikken. Daar los je het alleen niet meteen mee op. Als het puur de naam is, dan kun je even een mail sturen. Dan helpen we even. Is het mailadres verkeerd? Druk op verwijderen en stuur ook even een mail. Wij kunnen het verzoek accepteren, maar moeten de gebruiker ook even uit de lijst halen. Daarom staat er verzoek verzonden, na het klikken op verwijderen. Na melding van ons kunt u deze opnieuw uitnodigen met de juiste gegevens.

Als je allebei de cursus wilt doen, dan moet je de cursus allebei kopen als individueel. Groepsaankoop geldt alleen voor verenigingen. Verenigingen leveren zelf alle extra materialen aan die noodzakelijk zijn voor een complete cursus. Deze materialen krijg jij ook als je de cursus individueel aankoopt.

De cursus heeft een bewuste volgorde. Na elke les geef je aan dat je de les geleerd hebt en aan het eind van elk hoofdstuk is er een quiz die verplicht is. Als je 80% goed hebt, wordt de volgende les beschikbaar. Overslaan van hoofdstukken is dus niet mogelijk.

Zorg dat je na elke les op de knop klikt “markeer als geleerd”. Dan wordt de volgende les beschikbaar. Dat geldt ook voor de downloadpagina. Elke pagina moet je markeren als geleerd en bij elke quiz moet je 80% goed hebben om verder te kunnen.

Het klopt dat er soms Engels in de cursus of forum staat. Veel gebruikte software is niet, niet helemaal of slecht vertaald. We zijn druk bezig om alles handmatig te vertalen of te verbeteren. Dit kost veel tijd. De inhoud van de cursus is altijd in het Nederlands. 

Dat klopt. We werken regelmatig aan de website en proberen vernieuwing van de software goed te verwerken in de cursus en alle mogelijkheden. Hierdoor komen er soms extra mogelijkheden voor groepen en/of cursisten. Ook kan het zijn dat we iets verplaatsen of de opmaak veranderen. De lessen passen we soms ook aan. Bijvoorbeeld om iets te verduidelijken of een fout aan te passen. We proberen in de lessen zo min mogelijk te veranderen.

Dat willen wij ook niet. Daarom kunnen zij daar ook niet bij. Alleen groepsleiders en websitebeheerders kunnen de inhoud op deze pagina’s zien. Je hoeft dus niets uit te schakelen.

Er zijn twee mogelijkheden om de voortgang en resultaten van de cursisten te bekijken. 

 1. In het Dashboard Groepsleider zie je rapport staan. Door dat tabblad te kiezen, kom je in dit menu. Je kiest bovenaan de cursus en klikt op Toon Rapport. Je ziet de naam van de cursist, het e-mailadres en de voortgang. Door op het pijltje te klikken voor de naam zie je de toets/quizresultaten. Dit overzicht gebruik je als je puur wilt weten hoever ze zijn en wat de scores van de toetsen zijn. (zie ook het filmpje over de resultaten. Op het eind laten we dit zien.)
 2. Je wilt precies zijn wanneer de cursist voor het laatst heeft ingelogd, waar deze is in de cursus en hoelang de cursist over een les heeft gedaan. Je kunt dit voor de hele groep zien of per cursist. Je klikt op de knop onderaan het Dashboard: Ga naar overzichten. Bekijk het filmpje om de instellingen goed uit te voeren en probeer het gewoon een paar keer. Let op! Dit is een zware functie. Als je op filter klikt kan het zeker 10 seconden duren of langer voor alles zichtbaar is (afhankelijk van de hoeveelheid gegevens).

Omdat je niet gekoppeld bent aan een groep, heb je geen forumgroep. Wel heb je jouw profielpagina. Op deze pagina kunnen soms meldingen verschijnen van de webbeheerder. Mocht er dus iets niet lukken, dan kun je daar kijken of je een melding hebt. Zie je geen melding? Dan kun je jouw probleem voorleggen aan ons via het formulier hieronder.

Het is heel normaal dat een Groepsleider nog een les achter loopt. De inhoud is nagenoeg gelijk aan de cursusinhoud die eerder klassikaal werd gegeven. De Groepsleider hoeft dan ook niet als een trein door de stof heen om de groep voor te blijven. Waar de cursist elke les moet volgen en markeren, kan de Groepsleider door de hele cursus springen. Zo kan de Groepsleider direct naar een pagina waar de vraag van de cursist over gaat. 

Dat kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Ook als je snel internet hebt, betekent het niet dat alles ook snel werkt. bedenk dat wifi een behoorlijke hoeveelheid snelheid weg neemt. Misschien dat op dat moment er meer signalen over die lijn gingen. Ook kan het zijn dat de website net een update ondergaat of… We kunnen nog honderden redenen bedenken. Als iets niet lukt. wacht dan minimaal 20 seconden (liefst iets langer) en probeer het dan nog eens. Lukt het dan nog niet? Neem dan contact op via het rechter formulier hieronder. Vermeld precies welke pagina, welke handeling, welk tijdstip en het probleem. We gaan je helpen.

Dat klopt. Als je als groep koopt, dan koop je gewoon de Basiscursus Bijenhouden. Maar omdat je een Groep aanschaft en dus een extra sectie van de website beschikbaar krijgt, hebben we de aanschaf opgesplitst. Je hebt dus gewoon de groepsaankoop, maar dit is gekoppeld aan de Basiscursus Bijenhouden. De cursussen zijn exact gelijk, maar het verschil zit in de begeleiding etc. naast de inhoud.

Even geduld. Uw forum moeten wij handmatig activeren. Dit proberen wij binnen 12 uur te doen. Meestal gaat dat al sneller. 

Uw groepsforum is zeker alleen voor jullie groep. De tweede groepsleider is zeer waarschijnlijk de websitebeheerder. Bij het net aanmaken, monitoring of hulp, koppel ik het beheerdersaccount aan jullie groep. Deze verwijder ik wanneer het werk klaar is. 

Heb je algemene vragen over onze cursussen en website? Kijk dan ook even op onze FAQ-pagina.

Vragen over de cursus (inhoud)

Heb je vragen over de inhoud van de cursus of inhoud van bepaalde downloads? Neem dan contact op met onze docent: Albert Koopman via onderstaand formulier.

Noteer de cursus, het hoofdstuk, subtitel of document waarover de vraag gaat, zodat we direct antwoord kunnen geven.

  Vragen over website/inlog

  Heb je vragen over de technische kant van de website? Er lukt iets niet, of er werkt iets niet? Neem dan contact op met onze webbeheerder: Peter Sterke via onderstaand formulier.

  Noteer uitgebreid de vraag, waar iets niet werkt en voor welke cursus en/of groep. Je krijgt binnen 24 uur antwoord..

   Scroll naar top