Mogelijke vragen

Bekijk ook de Help-pagina. Hier staan nog meer antwoorden en uitlegfilmpjes. 

Iedereen die meer van bijen wilt weten of zelf ook bijen wilhouden kan deze cursus doen. Zolang je de Nederlandse taal beheerst, kun je deze cursus volgen.

We raden je altijd aan om de complete cursus, theorie en praktijk, te doen via jouw lokale vereniging. Jouw lokale vereniging kan tegen een gereduceerd tarief plaatsen inkopen van deze e-learning. Je hebt dan gewoon de cursus van jouw eigen vereniging met gebruik van deze e-learning. De inhoud is gelijk aan de wensen van de NBV en daardoor ook onderdeel van de NBV-cursus. Wij gebruiken deze e-learning zelf ook voor het complete pakket (inclusief praktijk) gegeven door onze NBV-vereniging. Vraag jouw lokale vereniging over de online mogelijkheden als je de theorie graag via e-learning doet. Zij kunnen bij ons terecht voor vragen en uitleg.

Nee, je hoeft geen lid te zijn van een vereniging. Je kunt de theoriecursus zelfstandig volgen. Je koopt hiervoor het individuele pakket. Na de theorie zoek je zelf een praktijkdocent. Dat kan bij een plaatselijke vereniging. Vraag dit vooraf na.

Je kan deze cursus volgen via jouw lokale bijenvereniging. Zij moeten dan wel pakketten inkopen en jou begeleiden. Elke vereniging kan het theoriedeel bij ons inkopen en het praktijkdeel zelf uitvoeren. Vraag dit na bij jouw lokale bijenvereniging.

Ja. De vereniging kan de online cursus voor alle cursisten inkopen. Jullie docent/groepsleider krijgt dan een eigen inlog en deze kan het aantal ingekochte deelnemers zelf toevoegen aan de cursus. De vereniging is zelf verantwoordelijk voor de begeleiding van de cursisten en het vervolg in het praktijkdeel. De inhoud is gelijk en zelfs iets meer dan het standaard theoriedeel van de NBV-basiscursus bijenhouden. Jullie bepalen zelf of je nog klassikale bijeenkomsten daarnaast houdt of bepaalde online videobijeenkomsten. Cursusmappen etc. verzorgt de vereniging zelf. De cursisten en de docent/groepsleider hebben volledig toegang tot alle online documenten en de gehele cursus.

Wees niet bang. Wij doen en kunnen niets met jullie cursisten. Wij geven duidelijk aan dat praktijk met een docent/vereniging moet. Wij kunnen geen honderden cursisten begeleiden. Wat wij wel doen is jullie helpen. Wij hebben de online tools opgezet en geven de verenigingen de mogelijkheid deze ook te gebruiken. Jullie hebben volledige controle over jullie eigen cursisten. We willen dus graag samenwerken. Onze eigen praktijkcursisten komen gewoon uit de omgeving, net als bij jullie. Wij pakken dus niets af. Wij geven de mogelijkheid ons systeem te gebruiken. Het is zonde als iedereen een uitgebreid softwarepakket moet bouwen als een collegavereniging dit al heeft. Vragen? Stel ze gerust.

Elke vereniging kan de cursus afnemen. Houd wel rekening dat de cursus is opgebouwd volgens de NBV-normen en aanwijzingen.  Dit zal meestal niet heel veel verschillen van wat jullie aanbieden. Zie het hoofdstukken overzicht bij de cursus. Je naast de

Dat is helemaal aan jou. Je krijgt een jaar lang toegang tot de cursus en documenten na de online registratie en betaling. In het laatste hoofdstuk ontvang je een extra naslagwerk om te downloaden. Zo heb je na het jaar ook voldoende informatie om eens terug te lezen. Ook ontvang je de cursusmap van de NBV als naslagwerk en om alle downloads in te bewaren. Cursisten die via een vereniging deze cursus volgen moeten een cursusmap van de vereniging ontvangen. De vereniging bepaald zelf of en welke extra mappen en boeken aan cursisten worden geleverd.

Allereerst is het belangrijk dat je praktijk altijd met bijen en een docent leert.  Volledig online praktijk leren is niet helemaal wenselijk. We werken wel aan een praktijkdeel dat gekoppeld wordt aan de theoriecursus. Dit zal altijd gekoppeld zijn aan praktijklessen met een imker. Wij raden aan om contact op te nemen met een vereniging voor het praktijkdeel.

Je hebt geen voorkennis nodig om deze cursus te kunnen volgen. 

Als je de cursus individueel volgt via onze website, dan is jouw docent Albert Koopman. De schrijver en bijenteeltdocent van deze cursus. 

Volg je deze online cursus via jouw eigen vereniging, dan is de docent of begeleider van jouw vereniging jouw contactpersoon voor vragen. 

Volg je de theorie en praktijk bij Bijenvereniging Oosterhesselen? Dan is Albert Koopman jouw docent.

Uiteraard kan dat via de standaard wegen zoals e-mail en telefoon, maar ook via onze website. De docent kan via de resultatenpagina alle leerlingen een email sturen. Maar er is meer. Groepen (dus geen individuele aankoop) krijgen ook een eigen groep en discussiepagina. Zo kunnen cursisten vragen stellen die alleen zichtbaar zijn in de eigen groep. Andere cursisten en de docent kunnen hierop antwoorden. Dit is dus een besloten groep waar alleen de eigen groepsleden inzitten. Elke cursist en docent heeft ook een eigen tijdlijn waarop meldingen te zien zijn.

Ook cursisten kunnen onderling elkaar een bericht sturen. Bijvoorbeeld als zij aan elkaar gekoppeld zijn en samen een opdracht moeten maken.

Ja, het programma is zo gebouwd dat je deze cursus kan volgen op een computer, tablet en zelf op jouw telefoon. 

Dat kan zeker, maar we laten dat niet via deze website lopen. We raden aan zelf een link  van ZOOM, Teams of …. te plaatsen in de berichten, activiteiten tijdlijn of via een groepsbericht. Zo kunnen de cursisten de link altijd vinden en kan de docent een eigen vertrouwd programma gebruiken.

We blijven deze website continu ontwikkelen. Mis je iets? Vraag er dan om. We beloven niks, maar kijken graag naar de mogelijkheden. Stuur jouw vraag via ons contactformulier.

Nee, de vragen na elk hoofdstuk zijn geen onderdeel van het examen na de theorie en praktijk. Deze vragen zijn bedoeld om te kijken of het geleerde is blijven hangen. Omdat deze vragen met een 80% goede score moeten worden behaald, i he ook een controle dat de cursist door de hoofdstukken vliegt zonder de stof te leren.

Het examen na de theorie en praktijk geeft pas recht op het NBV diploma.

Om de het tariefverschil duidelijk te maken is het handig om te begrijpen dat je bij een vereniging geen 50 euro betaald voor deze cursus. Een vereniging kan voor de cursisten gebruikmaken van onze online software en inhoud. Hiervoor betaalt de vereniging € 50,- per cursist bij afname van 5 of meer cursisten. De cursist betaalt aan de vereniging gemiddeld 250 tot 300 euro. Hierin zit theorie / praktijk / begeleiding van de docent / lesmap en readers / mogelijk een volkje in 6-raams kast etc.

Als je deze cursus afneemt zonder praktijk, dus alleen individueel. Dan zal onze docent je begeleiden in het theoriedeel, krijg je toegang tot al het online materiaal en krijg je ook de map en readers toegestuurd. 

Aangezien onze docent ook lesgeeft bij een vereniging zal ook deze vereniging gebruikmaken van het theoriedeel van deze website. Ook dan kost het complete pakket (incl. praktijk etc.) tegen de 300 euro. Aanmelden gaat dan via de vereniging en niet via deze website. 

Wil je dus graag alleen de theorie leren of bijspijkeren of de praktijk later doen of individueel? Dan kun je de theorie via deze website aanschaffen en volgen. 

Dus je betaalt als cursist nooit 50 euro. Dit tarief is speciaal voor collega-verenigingen zodat ze dezelfde tijd en moeite hoeven te steken in het opzetten van deze e-learning. 

Gratis
insects, wild, nature

Voorbeeldcursus Basiscursus Bijenhouden

Gratis Voorbeeldcursus - 3 lessen om te bekijken

Lees verder

€ 50
beekeeper, hive, inspection

Basiscursus Bijenhouden Theorie Voor Groepen

NBV-cursus: Alleen Theorie - Groepen Docent: Eigen Vereniging

Lees verder

€ 150
imker, bijenhouden, inspectie

Basiscursus Bijenhouden

NBV-cursus: Alleen Theorie - Individueel Docent: Albert Koopman

Lees verder


Scroll naar top